|
konkurs na imię dla dziecka
|
|
|
06-23-2013, 10:57 PM konkurs na imię dla dziecka
Konkurs na imię dla dziecka zainicjował społecznościowy serwis o imionach Belly Ballot. Stanęło do niego 80 kobiet w ciąży, między innymi Natasha Hill, która zwyciężyła. Akcja polegała na tym, że z listy 10 imion (5 dla dziewczynek, 5 dla chłopców) ułożonej przez sponsorów i reklamodawców serwisu internauci mieli wybrać imię dla nienarodzonego dziecka zwyciężczyni konkursu.
Termin porodu wyznaczony został przez lekarzy na wrzesień 2013. Płeć dziecka nie jest jeszcze znana, więc internauci głosować będą na jedno imię dla chłopca i jedno dla dziewczynki. |
| top |
|
|
07-01-2013, 05:55 PM RE: konkurs na imię dla dziecka
Dziwny pomysł. Wolała bym już sama wybrać imię, lub wylosować je tak jak losuje się imiona Indonezyjskie
|
| top |
|
|
07-19-2013, 01:31 PM RE: konkurs na imię dla dziecka
Zasadniczo zależy co dają ci sponsorzy. Zawsze można dać dziecku drugie imię i go używać. Mam znajomą która ma na pierwsze imię Czesłąwa. I tka jakoś wyszło, że wszyscy mówią na nią Maria, bo tak ma na drugie. Nawet w domu od dzieciństwa. A imię dostała po wujku.
|
| top |
|
|
01-13-2014, 04:09 PM RE: konkurs na imię dla dziecka
Jest kolejny konkurs na imię:
Córka Stephena McLaughlina ma przyjść na świat na początku kwietnia, ale już teraz jest o niej głośno. Na stronie internetowej NameMyDaughter.com każdy może zarejestrować swoją propozycję imienia dla małej lub oddać głos na dowolne z już zarejestrowanych. W tym momencie w internetowym głosowaniu prowadzą imiona Amelia Mae, ale na kolejnych miejscach – w odpowiednich kategoriach – znajdują się m.in.: Cthulhu, Laquisha, Ixtley, Luna, Megatron , oraz Mae, All-Spark, Le-Dash-A, Rose, Pond. |
| top |
|
|
01-14-2014, 02:58 PM RE: konkurs na imię dla dziecka
Fajne !
Zagłosowałam na imię Luna, powiem koleżankom, może uda się przepchnąć własną propozycję? O ... Zagłosujmy wszystkie na imię Gabusia ! |
| top |
|
|
01-14-2014, 03:07 PM RE: konkurs na imię dla dziecka
Dodałam imię Gabusia, ale jakoś nie mogę go znaleźć by zagłosować...
|
| top |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości